Ruilen en retourneren

Voor consumenten (herroepingsrecht)

De consument heeft het recht om binnen 14 dagen na de dag van ontvangst van de gehele bestelling (door de consument zelf of een door hem aangewezen derde) aan de verkoper te laten weten dat hij af wil zien van de koop. Dit heet herroepen of ontbinden.

Het product mag altijd binnen 14 dagen (herroepingstermijn), na ontvangst van aankoop, worden teruggestuurd. Dit kan door een e-mail te sturen naar contact@AMSTERDAMPAINTINGS voordat de herroepingstermijn is verstreken. Nadat er een bevestiging is ontvangen, moet het product binnen 14 dagen worden teruggestuurd. Het pruduct mag alleen worden uitgepakt en worden gebruikt voor zover dat nodig is om te bepalen of u het product wenst te houden.

Als wij het product hebben ontvangen, storten wij binnen 14 dagen het volledige aankoopbedrag terug. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering aan u niet teruggestort. De directe kosten van het terugzenden van de goederen naar ons, komen voor uw rekening, mits we dit anders overeenkomen.

Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins hebt aangegeven; in ieder geval zullen er voor zulke terugbetalingen geen kosten aan u in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling nadat wij de goederen hebben retour ontvangen.

Tijdens de termijn die u hebt om te bedenken of u het product wilt houden, dient u zorgvuldig om te gaan met het product én de verpakking. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

De volgende producten zijn uitgesloten van het recht om te retourneren:

  • Producten die naar specificaties van de klant zijn gemaakt (niet geprefabriceerd).
  • Snel bederfelijk waar (producten met een beperkte houdbaarheidsdatum).
  • Producten die vanwege hygiëne of gezondheidsbescherming niet geretourneerd mogen worden en niet verzegeld zijn.
  • Kranten, tijdschriften en magazines.
  • Diensten en goederen die erg gevoelig zijn aan schommelingen op de financiële markt waarop de handelaar geen invloed heeft.
  • Verzegelde producten waarvan het zegel van is verbroken.

Heeft een bedrijf ook herroepingsrecht?

Wettelijk is er geen bedenktijd geregeld bij verkoop aan ondernemers

De wettelijke bedenktijd van 14 dagen geldt dus niet voor ondernemers die bij ons kopen. Bij verkoop van goederen en diensten tussen bedrijven (business to business, B2B) gelden vanzelfsprekend wel de algemene wettelijke regels van koop.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00